Til en rigtig fødselsdag, skal der en rigtig fødselsdagskage til!

Jeg bagte denne til mig selv og mine fødselsdagsgæster på min fødselsdag, og den smagte lige så godt, som den ser ud!

Fødselsdagskage opskrift:

 

Bund:

Det skal du bruge:

  • 90 g mandelmel eller kokosmel
  • 150 g flormelis
  • 80 g æggehvide
  • 50 g sukker

 

Sådan gør du:

  1. Vend flormelis og mandelmel/kokosmel sammen.
  2. Hæld æggehvide og sukker i en skål og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.
  3. Pisk masen ved højeste hastighed i et par minutter indtil den er sej.
  4. Vend æggeblandingen og melblandingen sammen.
  5. Hæld den luftige dej i en form, (jeg bruger en mellemstørrelse springform)
  6. Lad dejen stå og hvile/tørre i ca en halv time.
  7. Bag bunden ved 160 grader i ca en halv time eller til den er gyldenbrun på toppen.
  8. Lad bunden køle helt af før du pynter den 🙂

 

 

 

Hindbærflødeskum fyld:

Det skal du bruge:

  • 100 g hindbær
  • 1 alpro soya piskbar

alpro soya fløde piskbar

 

Sådan gør du:

  1. Kog dine hindbær helt ud og lad derefter grøden køle ned i køleskabet.
  2. Pisk soya fløden op så den ligner flødeskum, og vend forsigtig hindbærgrøden i.
  3. Hæld hindbærcremen på kagen og pynt evt. med friske bær 🙂